فریت بار یکی از بهترین راه حلهایی است که شما میتوانید برای نقل و انتقال لوازم خود به خارج از کشور از آن استفاده کنید. در واقع از این طریق خیالتان راحت است که به لوازم شما آسیبی وارد نشده و در سریعترین زمان ممکن به مقصد مورد نظر میرسد؛ در صورتی که در زمانهای گذشته چنین امکاناتی نبوده و افراد مجبور بودند مقدار زیادی از لوازم را با خود به فرودگاه برده و هزینه اضافه بار پرداخت کنند که البته هزینه بسیار گزافی بوده و است اما سوالی که برای خیلی از شما پیش میآید، این است که اگر بخواهید از روش فریت بار استفاده کنید، بارهای مجاز در فریت بار چیست. اگر میخواهید به پاسخ سوال خود برسید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مراحل فریت بار
قبل از اینکه راجع به بارهای مجاز در فریت بار صحبت کنیم، بهتر است که مراحل آن را برای شما توضیح دهیم. مراحل انجام این کار شامل موارد زیر است:
- اول یک کارشناس به صورت حضوری یا غیرحضوری به شما مشاوره میدهد. اگر این روش حضوری باشد، قطعاً مشاوره خیلی دقیقتر صورت خواهد گرفت اما با تصاویر و ویدئو هم میتوانید لوازم خود را نشان دهید و آنها توضیحات لازم را به شما ارائه میدهند و راهنماییتان میکنند.
- مرحله دوم بسته بندی است. این بسته بندیها باید به صورت کاملاً استاندارد مخصوص فریت بار انجام داده شود. اینکه کدام روش را انتخاب کردهاید و میخواهید از راه زمینی، هوایی، راه آهن یا آبی لوازم خود را انتقال دهید، در نوع بسته بندی تاثیرگذار است که حتماً باید توسط تیم متخصص به انجام برسد.
- در مرحله بعدی باید به سراغ بارگیری و حمل بار بروید که معمولاً حمل آنها به پایانه فریت بار فرودگاه از طریق باربری استاندارد انجام میشود.
- در مرحله چهارم امور مربوط به گمرکی و تشریفات فرودگاه در سریعترین زمان ممکن برای شما انجام خواهد شد.
- در مرحله بعد، تمام لوازم چوبی و جعبهها را برای شما سمپاشی میکنند، سپس بارنامه رسمی با تضمین منصفانهترین هزینه فریت توسط شرکت بار هوایی برای شما صادر میگردد و در نهایت هم پیگیری بار را بعد از فریت بار مسافری یا تجاری برای شما انجام میدهند.
بارهای مجاز برای انجام فریت بار
شما باید تمامی بارهای مجاز برای فریت بار را بشناسید و در کنارِ آن؛ لیست کالاهای ممنوعه را هم بدانید. اگر بخواهیم واضحتر برایتان توضیح بدهیم باید گفت که شما میتوانید همه چیز را با خودتان همراه کنید، به غیر از مواردی که در ادامه نام میبریم:
- مواد آتشزا و منفجره
- انواع کپسولها و اسپریهای شیمیایی و آتش نشانی تحت فشار مثلِ گاز اشک آور، بیهوش کننده و غیره
- انواع مواد اسیدی و خورنده مثل سرکه، اسید و غیره
- انواع سلاحهای گرم
- انواع سلاح های سرد
- انواع مهمات
- انواع اسپریها برای جنگ از جمله اسپری فلفل، اسپری سمی یا بی حس کننده
- موادی که سریع شعله ور میشوند
- انواع اشیا تیز و برنده مثل تیغ موکت بری، بطری، چاقو، قیچی، دشنه، ناخنگیر، تیغ جراحی، تیغ ریشتراشی، پنجه بوکس و لوازم این چنینی
- انواع ابزار آلات مثل آچار، چکش، طناب، سیم، پیچ گوشتی
البته مواردی که در بالا اشاره شد، شاید مقداری تغییر کند. زمانی که شما میخواهید پروسه فریت بار را به یک کشور خاص به انجام برسانید، باید قوانین آن کشور را مطالعه کنید. از طرفی فرودگاههای مختلف ایران و شرکتهای حمل و نقل هم یک سری استثنائات دارند. خودشان لیست لوازمی که نباید همراه داشته باشید را به شما اعلام میکنند و زمانی هم که بستهبندی برای شما انجام خواهد شد، به این موارد اشاره میگردد. در نتیجه با این اطلاعات میتوانید بفهمید که بار های مجاز در فریت بار دقیقا چیست.
هزینه فریت بار
علاوه بر اطلاعاتی به دست آوردید، حتما این سوال را هم از خودتان میپرسید که هزینه فریت بار چقدر خواهد شد. هزینه کاملاً نسبی است؛ یعنی همه چیز بستگی به این دارد که شما چقدر بخواهید بار ارسال کنید، مبدا و مقصد شما دقیقاً کجا باشد، چه زمانی باید ارسال برایتان انجام شود و چه روشی از جمله دریایی، هوایی و زمینی را انتخاب کرده باشید. همه اینها در هزینهها تأثیرگذار هستند و از طرفی شرکتهای مختلف هم نرخهای متفاوتی در نظر میگیرند.
مدارک ضروری در پروسه فریت بار
شما علاوه بر مجاز و ممنوع بودنِ بارها باید راجع به مدارک لازم و ضروری هم اطلاعات داشته باشید که مهمترینِ آنها شامل موارد زیر است:
- کپی پاسپورت فرد گیرنده و فرستنده بار و محموله
- کپی کارت ملی فرد گیرنده و فرستنده
- ارائه آدرس فرد گیرنده و فرستنده همراه با کد پستی گیرنده و شماره تماس
- لیست بستهبندی لوازم همراه با ابعاد بستهها به واحد سانتیمتر
جمعبندی
فریت بار یکی از اقداماتی است که کار افراد را راحت کرده و از این طریق میتوانند بار خود را در مدت زمان کوتاه و به سالمترین شکل ممکن ارسال کنند. ما در این مقاله راجع به بارهای مجاز در فریت بار با شما صحبت کردیم. یعنی برایتان توضیح دادیم که تعداد اقلامی ممنوعه هستند و نباید با خودتان همراه کنید. به غیر از موادی که نام برده شد، شما امکان حمل و نقل هر وسیله دیگری را دارید، فقط باید از قبل راجع به قوانین آن شرکت خاص و یا کشوری که میخواهید به آن سفر کنید، اطلاعات به دست بیاورید تا با خیال راحتتری لوازم را بستهبندی کرده و ارسال کنید.
برخی از سوالات متداول
فریت بار از کدام روش بهتر است؟
همه چیز بستگی به این دارد که شما میخواهید چه ابزار و لوازمی را ارسال کنید که خود شرکت حمل و نقل بهترین روش را به شما اعلام خواهد کرد اما به هر حال اگر میخواهید لوازم خود را در سریع.ترین زمان ممکن ارسال کنید، راه هوایی بهترین گزینه است. اگر هم لوازم خیلی سنگین و زیادی دارید، راه دریایی را انتخاب کنید.
بیمه ارسال بار هوای خارجی چیست؟
زمانی که میخواهید بار و محموله را با هواپیما ارسال کنید، لوازمتان باید بیمه شود که از طریق شرکتهای هواپیمایی برایتان انجام خواهد شد تا در صورت صدمه به لوازم و خسارت، مبلغ مربوطه به عنوان هزینه بیمه پرداخت گردد.
آیا در پروسه فریت بار باید به فرودگاه هم هزینه پرداخت کنیم؟
قطعا بله. زمانی که میخواهید فریت بار را انجام دهید، برای ارسال بار در فرودگاه باید به سیستم خدمات فرودگاهی هم یک سری هزینههای تعیین شده را پرداخت کنید که رسید پرداخت به شما ارائه خواهد شد و ربطی هم به هواپیمای حمل کننده بار یا نمایندگان شرکت ندارد و فرودگاه این هزینه را از شما برای خدماتش میگیرد.