ارسال هوایی حیوان زنده

ارسال هوایی حیوان زنده امروزه به یکی از خدمات مهم شرکت‌های متخصص در این زمینه تبدیل شده است. برای انتقال حیوان زنده به کشور‌های دیگر باید استاندارد‌ها و شرایط خاصی رعایت شود. در حقیقت این ارسال حیوان زنده به هر نقطه‌ای از دنیا می‌تواند به دلایل مختلفی انجام شود. برای مثال بسیاری از افراد می‌خواهند در سفر خود حیوان خانگی را به همراه ببرند. با توجه به اهمیت این موضوع ما قصد داریم در این مقاله هر آن چه که در مورد ارسال هوایی حیوان زنده لازم است را برای شما بیان کنیم.

کدام حیوان را می‌توان به صورت هوایی ارسال کرد؟

ارسال هوایی حیوان زنده

امروزه در کشور‌های مختلف حیوانات زنده را با هواپیما به نقاط مختلف دنیا ارسال می‌کنند. دلیل این امر این است که در ارسال هوایی امنیت بیشتری وجود دارد و در صورتی که استاندارد‌های لازم رعایت شود خطری حیوانات مورد نظر را تهدید نمی‌کند. اما سؤالی که مطرح می‌شود این است که کدام حیوانات را می‌توان با هواپیما به بخش‌های دیگر دنیا ارسال کرد؟ ما در ادامه لیستی از حیواناتی که می‌توان آن را با حمل هوایی ارسال نمود را تهیه کرده‌ایم.

  • حیوانات خانگی مانند پرنده‌ها، سگ و گربه و غیره
  • حیوانات دریای نظیر ماهی‌های آکواریومی، ماهی، میگو و غیره
  • حیوانات زینتی همچون قناری، طوطی، ماهی‌های زینتی و غیره
  • برخی از حیوانات خاص برای نگهداری در باغ وحش نظیر خرس، پلنگ، شیر و غیره
  • حیواناتی که برای سیرک‌های بین‌المللی انتخاب می‌شوند.
  • حیوانات بیماری که در خطر انقراض قرار دارند و باید برای درمان به کشور‌های دیگر ارسال شوند.
  • حیوانات زنده‌ای که نیاز به مراقبت و تکثیر در کشور‌های دیگر دارند.
  • حیواناتی که باید برای تست‌های آزمایشگاهی به کشور‌های دیگر ارسال شوند.
  • برخی حیوانات دوزیست که دارای خواص درمانی هستند نظیر زالو‌ها
  • سگ‌های زنده یاب یا سگ‌های آموزش دیده پلیس
  • حیوانات چهار پا نظیر گاو و گوسفند و غیره

نحوه ارسال حیوان زنده با هواپیما

برای این که بتوان حیوانات زنده را از طریق هواپیما به نقاط مختلف ارسال کرد باید هماهنگی‌های لازم انجام شود. این کار زمانی امکان‌پذیر است که تمامی قوانین تعیین شده برای ارسال هوایی حیوان زنده رعایت شده باشد. به طور کلی نماینده هواپیمایی زمانی حیوانات مختلف را‌ پذیریش می‌کنند که قوانین چهارگانه زیر برای آن‌ها رعایت شده باشد.

  • قوانین تعیین شده برای شرکت حمل‌کننده
  • قوانین تعیین شده در کشور مقصد
  • قوانین تعیین شده در کشور مقصد
  • قوانین تعیین شده بین‌المللی

روش‌های حمل هوایی حیوان زنده

برای این که بتوان حیوانات زنده را با حمل هوایی به کشور‌های دیگر ارسال کرد دو روش وجود دارد. یک روش با همراه بوده و روش دیگر بدون همراه است. در روش اول یعنی حمل هوایی حیوان زنده با همراه تنها می‌توان حیوانات خانگی را حمل کرد. البته در این صورت نیز به قوانین شرکت هواپیمایی مورد نظر بستگی دارد.
روش دوم یعنی روش حمل حیوان زنده بدون همراه و همان طور که واضح است حیوان را بدون همراه با حمل هوایی به کشور مورد نظر ارسال خواهند کرد. این روش در مقایسه با روش اول یعنی با همراه مطمئن‌تر بوده و امنیت بیشتری دارد. در ادامه به صورت جزئی‌تر این دو روش را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

ارسال هوایی حیوان زنده با همراه

ارسال حیوانات با همراه

همان طور که اشاره کردیم در این روش می‌توان تنها حیوانات خانگی یعنی گربه‌ها و سگ‌ها را ارسال کرد. ارسال حیوان در این روش بدین صورت بوده که مسافر باید زمانی که برای خرید بلیط اقدام می‌کند برای حیوانِ خود نیز یک جا را رزرو کند. بدین منظور مسافر باید از آژانس مورد نظر سرویس حمل موجود زنده را درخواست کند.
زمانی که شخصی این بلیط را تهیه کرد در ترمینال زمانی که کارت پرواز خود را ارائه داد، حیوان خانگی اش دریافت می‌شود. حال این که حیوان خانگی شما درون محفظه مخصوص حیوانات خانگی قرار بگیرد و یا این که درون کابین مسافران جای داشته باشد، به شرکت هواپیمایی مورد نظر بستگی دارد.
قبل از این که بخواهید از این سرویس استفاده کنید و حیوان خانگی خود را همراهتان ببرید، باید ابتدا با شرکت هواپیمایی مورد نظر هماهنگی‌های لازم را انجام دهید تا در صورتی که این شرکت اجازه ورود حیوان خانگی به شما را نداد از این موضوع مطلع شوید و برای سفر خود دچار مشکل نشوید.

ارسال هوایی حیوان زنده بدون همراه

در روش دوم همان گونه که اشاره کردیم شما می‌توانید حیوان زنده را بدون همراه، به کشور‌های مختلف ارسال کنید. در این روش می‌توان تمام نمونه‌های حیوانات ذکر شده در موارد فوق را اعم از خانگی و غیر خانگی را به شکل فریت بار و بدون همراه ارسال کرد. اگر شما به هر دلیلی نتوانستید که حیوانات خانگی خود را با روش اول ارسال کنید، می‌توانید این حیوانات را به صورت کارگو و بدون همراه به مقصد مورد نظر خود ارسال نمایید.

ارسال هوایی حیوان زنده در این روش بدین صورت بوده که ابتدا حیوان را در ترمینال کارگو پذیرش می‌کنند و در کشور مقصد حیوان را به گیرنده موردنظر که اطلاعات او در بارنامه ذکر شده باشد، تحویل داده می‌شود. در این نوع حمل هوایی حیوانات را زیر کابین مسافری قرار می‌دهند و آن بخش دارای درجه حرارت کنترل شده می‌باشد و به گونه‌ای طراحی شده تا حیوان در طول سفر خود احساس راحتی داشته باشد.
این روش یکی از روش‌های مطمئن برای ارسال هوایی حیوان زنده به شمار می‌رود. در این روش حیوان شما در محیطی امن و با کنترل کادر مربوطه به مقصد مورد نظر ارسال می‌شوند.

مدارک مورد نیاز برای ارسال هوایی حیوان خانگی

برای ارسال حیوانات زنده خانگی به کشور‌های مختلف، یک سری مدارک عمومی در نظر گرفته شده که مسافر باید قبل از سفر آن‌ها را تکمیل کند. البته ما در این بخش مدارک عمومی و کلی را بیان می‌کنیم، اما شما باید به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است برخی از کشور‌ها برای پذیرش حیوان زنده مدارک اضافه‌تری از شما درخواست نمایند. از مهم‌ترین مدارک برای ارسال هوایی حیوان خانگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ارائه شناسنامه یا گذرنامه همراه با شماره میکروچیپ و انگل تراپی و صفحات واکسیناسیون
  • دریافت گواهی سلامت حیوان مورد نظر از اداره قرنطینه محل سکونت
  • ارائه گواهی سلامت مورد نظر به دفتر قرنطینه فرودگاه و دریافت تأییدیه خروج از کشور
  • ارائه گواهی تست خون و یا تیتر هاری در صورتی که بر اساس قوانین کشور مورد نظر نیاز باشد.

نکات مهم برای ارسال هوایی حیوان زنده

فرستادن حیوانات با قفس

در صورتی که قصد دارید حیوان خانگی خود را با هواپیما به کشور‌های دیگر ارسال کنید باید بدانید برخی از نکات برای ارسال آن‌ها وجود دارد که ملزم به رعایت آن‌ها هستید. از مهم‌ترین نکاتی که باید برای ارسال هوایی حیوان زنده خانگی به آن توجه کرده و آن را رعایت نمایید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قفسی که برای حیوان خود در نظر گرفته‌اید باید ایمنی کافی داشته و تمیز باشد.
  • قفس مورد نظر باید بست و قفل مناسب داشته باشد تا حیوان نتواند خارج شود.
  • در زمان ارسال حیوان با هواپیما قفس مخصوص او باید منافذ کافی داشته باشد تا هوا به خوبی درون قفس در جریان باشد.
  • به علاوه قفس حیوان شما باید دارای اندازه مناسب بوده تا حیوان به راحتی بتواند در آن بچرخد.
  • قفس حیوان شما نباید هیچ گونه نقطه تیز و برنده‌ای داشته باشد.
  • قفس مورد نظر برای حیوانات خانگی باید دارای ظرف آب کوچکی باشد.
  • فراموش نکنید که این نکات و شرایط می‌تواند با توجه به زمان سفر، نوع حیوان شما و استاندارد‌های مختلف، تغییر کند. بنابراین شما باید قبل از سفر تمام جوانب برای ارسال هوایی حیوان را در نظر بگیرید.

قوانین تعیین شده برای ارسال هوایی حیوان زنده

همان طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم برای ارسال حیوان زنده به صورت هوایی قوانین خاصی تعیین شده که در صورت عدم رعایت آن‌ها شرکت هواپیمایی به شما اجازه نمی‌دهد تا حیوان مورد نظر را ارسال کنید. از مهم‌ترین این قوانین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سن حیوان خانگی شما برای ارسال هوایی باید حداقل ۴ ماه تمام باشد.
  • شما باید قبل از سفر به حیوان خانگی خود غذای سبک دهید تا او در طول سفر اذیت نشود. به علاوه اگر زمان سفر طولانی باشد قفس حیوان شما باید دارای محفظه کافی برای قرار دادن غذا باشد.
  • نباید برای حیوان خود در طول سفر از قلاده استفاده کنید.
  • چندین روز قبل از سفر برای حیوان خود قفس تهیه کنید تا بتواند از قبل به آن عادت کند و تحمل آن در زمان سفر برای او سخت نباشد.
  • بارنامه مخصوص حیوان مورد نظر باید دارای اطلاعات دقیق گیرنده باشد تا در مقصد بتوان آن را به گیرنده تحویل داد.
  • در صورتی که بخواهید گونه‌هایی از حیوانات خاص و در خطر انقراض را به کشور‌های دیگر ارسال کنید باید از سازمان حفظ محیط زیست تأییدیه لازم را دریافت کنید و در زمان ورد به کشور مقصد تأییدیه مورد نظر دریافت می‌شود.
  • تمام مستندات پزشکی مربوطه به حیوانی که به جهت درمان به کشور‌های دیگر ارسال می‌شود باید همراه او باشد.
  • تنها حیواناتی که سالم باشند و هواپیمایی آن‌ها را تأیید کرده باشد، می‌توانند از حمل هوایی استفاده کنند. همچنین حیوانات که باردار باشند پذیرش نمی‌شوند، مگر این که دامپزشک صلاح دیده و گواهی مورد نیاز برای ارسال آن‌ها را ارائه دهد.
  • برخی از حیوانات که دارای نژاد‌های خاص هستند با توجه به قوانینی که شرکت‌های هواپیمایی تعیین کرده، ممنوع است.

ممنوعیت ارسال هوایی پستانداران

بر اساس قوانین تعیین شده چند دسته از حیوانات پستاندار را نمی‌توان با حمل هوایی ارسال کرد و ارسال آن‌ها ممنوع اعلام شده است. این چند دسته عبارتند از:
– حیوانی که ناف آن بهبود نیافته باشد.
– پستاندار همراه با نوزاد؛ مگر این که دامپزشک شرایط مادر و فرزند را مناسب گزارش داده و گواهی لازم برای ارسال هوایی را صادر کرده باشد.
– حیواناتی که تازه به بلوغ رسیده باشند؛ مگر این که هماهنگی‌های قبلی برای ارسال آن‌ها انجام شده باشد و شرایط آب و هوایی برای آن‌ها مناسب باشد.

جمع‌بندی

ارسال هوایی حیوان ها

ارسال هوایی حیوان زنده یکی از موضوعات مهمی بوده که امروزه به یکی از دغدغه اصلی افرادی تبدیل شده که قصد دارند در سفر خود حیوان خانگی شان را همراه داشته باشند یا می‌خواهند حیوانات مختلف را به کشور‌های دیگر ارسال کنند. همان طور که در مطالب فوق اشاره کردیم برای ارسال هوایی حیوانات مختلف شرایط و قوانین خاصی تعیین شده است.
در واقع شما برای ارسال هر یک از گروه‌های حیوانات به کشور‌های دیگر باید مدارک مورد نیاز برای آن‌ها را تهیه کرده و در صورتی که حیوانتان شرایط مناسب داشته باشد، نسبت به ارسال آن اقدام کنید. ما در این مطالب سعی کردیم مهم‌ترین نکات برای ارسال هوایی حیوانات زنده را برای شما بیان کنیم.

برخی از سوالات متداول

کدام حیوانات را می‌توان به صورت هوایی ارسال کرد؟

شما می‌توانید انواع حیوانات خانگی، حیوانات زینتی، حیوانات در خطر انقراض به جهت درمان، حیوانات مخصوص سیرک‌های بین المللی و غیره را به صورت هوایی ارسال کنید.

در چه صورتی می‌توان پستاندار را همراه با نوزاد به صورت هوایی ارسال کرد؟

در این خصوص ممنوعیتی در نظر گرفته شده، مگر این که دامپزشک گواهی مبنی بر سلامت و شرایط مناسب مادر و فرزند را صادر کند.

چند روش برای ارسال حیوان زنده به صورت هوایی وجود دارد؟

به طور کلی دو روش برای ارسال هوایی حیوان زنده وجود دارد که عبارتند از: روش با همراه و بدون همراه.